Hoppa till sidans innehåll

Börja träna


Vill du börja träna Taekwondo med oss?

Hworangi Taekwondo Ulricehamn har lång erfarenhet då klubben har funnits sedan 1987. Vi har välutbildade och duktiga ledare som instruerar och vem som helst kan börja träna oavsett ålder.

Det du behöver ta med dig på träningspasset är: träningskläder (jympabyxor och t-shirt), vattenflaska och ett glatt humör.

En traditionell träningsdräkt kan du köpa när du vet att du vill fortsätta.

 

Ungdom/Vuxengrupper

I klubben tränar ett trettiotal ungdomar och vuxna mellan 12-45 år. De har två träningstillfällen i veckan.  Se träningsschema för exakta tider. De tränar grundteknik, poomse, självförsvar och kamp. De får även träna upp sin styrka, spänst och smidighet. Många tränar bara för motionens skull, men det går bra att sattsa på en tävlingskarriär med. (Då behöver man lägga många timmar i dojangen).

Barngrupper

I klubben tränar ett trettiotal barn mellan 7-12 år. De har ett träningstillfälle i veckan både för nybörjare och de som tränat ett tag. Se träningsschema för exakta tider. De tränar grundteknik, poomse, självförsvar och kamp. De får även träna upp sin styrka, spänst och smidighet. Träningen är mest lek för de mindre barnen men kraven ökar med åldern. När barnen blivit lite äldre så flyttas de upp i ungdomsgruppen.

 

För de tävlingssugna

Många av oss som tränar har erfarenheter av tävlingar som sker runtom i Sverige. Några har en lång tävlingshistoria medan några har fått testa på sina första tävlingar nyligen. Givetvis har ni chansen att få tävla också! 

Det som i första hand krävs är skyddsutrustning vilka är följande.

- Benskydd

- Fotskydd/strumpor

- Suspensoar

- Armskydd (Heltäckande ändå upp till armbågarna)

- Handskar

- Bettskena/tandskydd

- Egen hjälm (I de nyare tävlingarna krävs att man själv har en hjälm av vardera färg: Röd och blå)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:33 Skribent: Simon Feufel

Postadress:
Hworangi TF - Taekwondo
D.Almgren, Biblioteksgatan 1
52010 Gällstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info